Dokumenttielokuvan vaikuttavuustyö sai tukea

10.5.2017

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, Suomen elokuvasäätiö ja Kirkon mediasäätiö ovat jakaneet tukea dokumenttielokuvan vaikuttavuustyölle. Elokuva muuttaa maailmaa -hanketuki on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tukea myönnettiin 16 hakemuksen joukosta kolmelle kampanjalle yhteensä 110 000 euroa.

”Valinnoissa painotettiin kampanjan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja sitä, että kolme kampanjaa edustavat eri teemoja ja kohderyhmiä”, kertoo AVEKin tuotantoneuvoja Outi Rousu. Myönnetty hanketuki kohdistuu vaikuttavuustyön suunnitteluun ja verkoston rakentamiseen. 

Dokumenttielokuvaan Salainen metsäni liittyvä kampanja sai 40 000 euron tuen. Niina Brandtin ohjaama dokumentti kertoo kommunikoinnin tärkeydestä ja rakkauden kaipuusta 20-vuotiaan autistin Laurin näkökulmasta. Elokuva Anteeksiantamaton (ohj. Lars Feldballe-Petersen) sai 35 000 euron kampanjatuen. Dokumentti pohtii anteeksiannon kysymyksiä peilaten niitä bosnialaisen sotarikollisen tarinan kautta. Naisten miehet -dokumentti sai sekin 35 000 euron tuen vaikuttavuustyölleen. Inka Achtén ohjaaman elokuvan teemana ovat naisten ihmisoikeudet ja sukupuoleen kohdistuva väkivalta, mutta toisin kuin yleensä, elokuva katsoo aihetta miesten näkökulmasta.

Elokuva muuttaa maailmaa -hanketuen päämääränä on kehittää dokumenttielokuvien yhteiskunnallisen vaikuttavuustyön toimintakulttuuria Suomessa, edesauttaa vaikuttavuuskampanjoiden syntymistä, luoda eri toimijoiden välille verkostoja ja edistää yhteiskunnallista keskustelua dokumenttielokuvista, niiden aiheista ja teemoista. Hanketuen kokonaissumma oli 110 000 euroa, josta Suomen elokuvasäätiön kokonaisrahoitus on 50 000 euroa, AVEKin osuus 50 000 euroa ja Kirkon mediasäätiön osuus 10 000 euroa