Valtuustossa: Työnsä menettäneistä puolet selkeästi työllistynyt uudelleen

9.12.2016

Journalistiliiton kunniamerkillä palkittu Jari Niemelä Eila Hyppösen päättäväisen hellässä otteessa. Ellu on Journalistiliiton kunniajäsen ja entinen pääsihteeri. Vieressä myhäilee Tapio Räihä, SJL:n valtuuston puheenjohtaja. Pöydän takana istuu vasta aloittanut liiton palvelujohtaja Simon Huldén.

Journalistiliitto selvittää miten paljon journalistista työtä on siirtynyt liiton tekemien tessien ulkopuolelle viimeisten kolmen vuoden aikana.  RTTL:n ja FAO:n asiasta tekemä aloite  hyväksyttiin liiton valtuuston kokouksessa Vantaalla 8. – 9.12.

Aloitteessa esitettyjä asioita on jo osin tutkittu Tampereen yliopiston Irtisanottujen toimittajien uudet työt -tutkimuksessa, jonka tulokset julkaistaan todennäköisesti vuoden 2017 alkupuolella. Alustavien tulosten mukaan puolet työnsä menettäneistä oli selkeästi työllistynyt ja heistä 65 prosenttia oli edelleen journalistisissa töissä. Kolmannes oli työllistynyt freelancereiksi, keikkatöihin, erilaisiin pätkä- ja silpputöihin tai oli opiskelijana. Noin viidennes tutkituista oli työttömänä.

Tampereen tutkimuksen valmistuttua Journalistiliiton mielestä on hyvä ensin selvittää, millaista uutta tietoa tarvitaan ja miten se on mahdollista koota.

 

 

Liitto palkitsi aktiivinsa ansiomerkeillä

 

Valtuuston juhaillallisella  torstaina palkittiin yhdeksän ay-aktiivia. Yksi heistä on Ylen radion ajankohtaisohjelmien toimittaja  ja mm. YOTn   puheenjohtajana toiminut Jari Niemelä.

Lisää palkituista täältä. - SM